7. místo na turnaji v Dačicích

04.05.2014

Tentokrát jsme se vydali zkusit štěstí na pozdně-velikonoční turnaj do Dačic, který se konal od 2.5. do 4.5.2014.

První hrací den, pátek, jsme uzavřeli bilancí 1:1. Vstup do turnaje jsme úspěšně započali s týmem FBC Pohořelice, tento zápas se nakonec ukázal jako klíčový pro umístění ve skupině i celkové umístění na turnaji.

Sobotní část turnaje pro nás začínala už v brzkých ranních hodinách, kdy jsme po dvou prohrách napjatě vyhlíželi střetnutí s tamním Fotr Teamem Dačice. Tento zápas, ve kterém jsme byli mírným favoritem, jsme zvládli a nakonec s šesti body postupovali do předkola play-off ze čtvrtého místa. Předkolo se konalo ještě tentýž den odpoledne, kdy jsme nastoupili proti Sokolu Domašín a zápas vybojovali s těsným skóre 1:0 pro Amigos. Toto vítězství nám zajistilo možnost zahrát si i v nedělním čtvrtfinále, ve kterém jsme však byli papírovým outsiderem.

Nedělní střetnutí s FBC Orel Telč A (vítězem skupiny A) pro nás sice začalo nadějně, po pár okamžicích jsme šli do vedení 1:0, to jsme ale dlouho neudrželi. Při závěrečném hvizdu na výsledkové tabuli svítilo skóre 7:1 pro Telč a my se tak s turnajem rozloučili. FBC Orel Telč A nakonec ovládl turnaj "Amatérů", na druhé až čtvrté příčce skončili naši soupeři ze základní skupiny (což svědčí o kvalitě naší skupiny B) a my si odvezli krásné 7. místo.

Z turnaje si odvážíme mnoho cenných zkušeností, které můžeme zužitkovat už tuto středu, kdy nastoupíme proti Atlantiku v rámci Žyla Cupu 2014. Buďte s námi!